office@mctopbusiness.ro

▬  Contactează-ne  

+4 0726 526 293

Transforma-ti pasiunea in afacere.

 

Iti poti infiinta un PFA sau II, acestea fiind cele mai simple forme de desfășurarea a activităților economice prin care o persoană fizică poate desfășura individual şi independent activităţi economice, folosind în principal forța sa de muncă.

Legat de taxe si impozite, ai de platit impozit pe venit 10%. Mai platesti cass 10% si cas 25% aplicate tot la salariul minim pe economie daca depasesti intr-un an 12 salarii minime brute. Daca nu depasesti, ramai cu impozit de 10% la venitul net. Intre PFA si II nu exista diferenta de taxe/impozite, singura diferenta este ca la II sunt mai multe coduri CAEN decat la PFA. Contabilitatea o poti tine singur (nu este nevoie de contabil).

Legat de codurile CAEN, ne spui ce produse vrei sa realizezi, in vederea identificarii acestora si avem grija sa iti autorizam si codurile CAEN necesare vanzarii produselor la diverse targuri.

Legat de experienta sau pregatirea necesara pentru infiintarea PFAului in realizarea de produse handmade, iti este suficienta ultima diploma de studii.

 

19 noiembrie 2021
ITI PLACE SA REALIZEZI PRODUSE HANDMADE?

Blog